Ντίνα Βασιλάκη

Μπαλέτου & Σύγχρονου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης ,όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη μέση εκπαίδευση.Στην Αθηνα βρέθηκε ως φοιτήτρια της ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μανου», όπου και αποφοίτησε.

Κατέχει το «Master pedagogical Formation Certificate», που δίνει το δικαίωμα να είναι εκπαιδεύτρια στου συστήματος «Vaganova», και η σχολή της εξεταστικό κέντρο.

‘Εχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στου περίφημου «Ελληνικού Χοροδράματος» της Ραλλού Μάνου. έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με τη Σοφία Σμήλου, Μαρία Τσουβαλά, Μαρία Μπουρνέλη, Κωνσταντίνο Μοίχο, Μιχάλη Ναλμπάντη, Katerina Zubkovkaya των μπαλέτων «Kirov», Gallina Bogoeva, Joe Tornabene, Θάλεια Δήτσα, Αθηνά Κερούση, Ταξιάρχης Βασιλάκο.

Έχει υπάρξει χορεύτρια και χορογράφος στις ομάδες χορού «ΜΟΡΦΕΣ», «ΝΟΒΑ», και ως ιδρυτικό μέλος στην ομάδα «ΝΗΡΗΪΔΕΣ» , όπου τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηδης.

Έχει χορογραφήσει τα θεατρικά έργα « Ο μικρός Πρίγκηπας » του S. Exupery, και «Περιμένοντας το Γκοντό » του S. Becket.

To 1995 λαμβάνει μέρος ως μόνιμη χορεύτρια στην «Μινωϊκή Τελετουργία » του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου, σε χορογραφία της Μαίρης Μαυράκη, σε παραστάσεις που δίδονται εντός και εκτός Ελλάδας ( Αίγυπτο, Κορέα< Αμερική, Γαλλία ).

‘Εχει αναλάβει την δημιουργία χορευτικών Happening σε μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα της Κρήτης.

Το 2010 & 2011 χορογράφησε τις παρουσιάσεις του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αρτέμη, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων – Festival του Δήμου Ηρακλείου.

Το 1986 ξεκινάει την διδακτική της εμπειρία στην Πρότυπη Σχολή Ηρακλείου, στον σύλλογο του ΟΤΕ, και στην συνέχεια το 1988 στο τμήμα Μπαλέτου του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου.

Το 1998 δημιούργησε το δικό της χώρο όπου στεγάζεται η Σχολή Μπαλέτου «Ντίνα Βασιλάκη».

Το αποτέλεσμα που πραγματοποιείται στην Σχολή, απεικονίζονται στις διακρίσεις των μαθητών που λαμβάνουν μέρος σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους διαγωνισμούς ,αποσπώντας υποτροφίες, Βραβεία και επαίνους.

Το 2016 έγραψε το παιδικό παραμύθι με τίτλο «Η περιπέτεια της Χριστίνας στο Βυθό της θάλασσας », εκδόσεις ΙΤΤΑΝΟΣ.